Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2006 21:12 - На лов за мечки:)))
Автор: anahata Категория: Забавление   
Прочетен: 5395 Коментари: 10 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преди няколко години моя милост и още неколцина ентусиазирани туристи се емнахме да разпуснем в Балкана. За целта си нарочихме хижа „Ивайло, която се намира в тревненския балкан. Ходенето не беше много – само два часа пеша от гара Кръстец до там. Стопанин на хижата по онова време беше един дяволит и сладкодумен мъжага – бай Иван.

Пристигнахме ние благополучно в хижата, настанихме се и, както си му е реда, заседнахме на софрата. Бай Иван мигом се присъедини към компанията ни и се завързаха едни сладкодумни приказки за времето, политиката, дивеча в района. Двама от компанията си падаха малко пишман авджии и започнаха да се наддумват кой какъв дивеч уж бил отстрелял. Ние си ги знаехме, че само локуми разтягат, но бай Иван явно им се върза на хвалбите и подхвана разкази за разни ловни случки. Ето и най-колоритната от тях, която ни остави зяпнали от почуда:))

Тази ловна история, според думите му, се случила още по Тошово време. От Горското ли, от Ловното дружество ли, не помня вече, но информирали членовете на местната ловна дружинка и хижарите в района, че на някакви чужденци-големци им се прищяло да отстрелят мечка точно в техния район. А на  лов щели да ги водят някакви видни партийни другари. Предупредили ги надлежно да имат готовност и местните ловци се хванали за главата, щото от години в тоя район мечки не се навъртали. Чудили се и се маяли как да излязат от положението и накрая го измудрили. Купили „на старо” една мечка от някакъв цирк. Заградили един доста големичък район в балкана и пуснали мечката там – да се разхожда на воля хайванчето, докато му настъпи часа.

Не се минало много време и пристигнало съобщение, че големците вече са цъфнали в Трявна и всеки момент ще хващат балкана мечка да ловят. Та да тича експресно някой да пуска мечката от заграждението. И бай ви Иван яхнал велосипеда и се емнал по горския път. Стигнал той до мястото, подпрял велосипеда на едно дърво и набързо разрушкал част от оградата. След което едвам сварил да се шмугне в близките храсталаци, щото мечката се оказала кажи речи до него.

На това място от разказа си бай Иван направи драматична пауза, отпивайки няколко големи гълтока домашно винце. След това замези и бавно задъвка домашната луканка, а ние седяхме и с нетърпение чакахме края на историята. Накрая един от нашите авджии не се стърпя и попита: „ И какво стана? Да не те нападна мечката”?

- Да ме нападне ли? – изгледа го с величайша почуда бай Иван. - По-лошо браткооо, по-лошо! Аз докато сваря да се навра в храсталака, оная ми ти мечка като се хукна, и накъде мислиш? Право към колелото ми! Докато сваря да клепна, мамка й мечешка, яхна се на колелото и запраши надолу по пътя, та чак пушилка се вдигна след нея, циркаджийката му с циркаджийка :)) Та, такива ми ти авджийски истории :)))



Тагове:   лов,   мечки,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mmmmmmmmm - :)))))
12.12.2006 21:33
Яка авджийска история (по скромното мнение на стоящия до мен авджия!):))))
Посмях се и аз с вас!:))))
цитирай
2. bambola - :)
12.12.2006 21:51
хахахахаа, това ми напомни как в Рuсia това лято напили една мечка за да я " улови" испанския крал. :))) горките мечета :)

Гледах скоро, че им било топло у нас и не искали да спят, голямо бъзикане sе бъзикаха колегите за купонджийките мечки :)


цитирай
3. isis - :))))
12.12.2006 22:02
Е га ти мечката!!!!! :))))))))))))))))))
цитирай
4. planinara - Представям си, ако беше мечка-д...
12.12.2006 22:59
Представям си, ако беше мечка-дървар! :))))
цитирай
5. shiva - хахаха :))
13.12.2006 08:32
мечка - колоездачка
мечка - дърварка
цитирай
6. krasi2g - Хаххах,
13.12.2006 09:38
картинка...Смееех!
..."и мечка кара ко-ле-ло, а мечка кара ко-ле-ло" (мелодията я знаете).
цитирай
7. adjna - хахахахах
13.12.2006 10:12
посмяхме се приятно със сутрешното кафе
благодаряяя :)))))))
цитирай
8. dosheva - ха ха ха ха
13.12.2006 10:30
:):):):):)
цитирай
9. bamby13 - :-))))
13.12.2006 10:52
Tazi istoriq sa mi ja razkazvali edno kum edno. No tvyrdqha che se sluchilo nqkude okolo Durankulak ...ne nemski turisti :-)))
цитирай
10. ady - хаха
13.12.2006 11:15
весела историйка:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anahata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1386636
Постинги: 228
Коментари: 1996
Гласове: 6360
Архив