Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2006 01:20 - Спорни хипотези?
Автор: anahata Категория: Технологии   
Прочетен: 5166 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 13.10.2006 01:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

След като в предишните си четири постинга споделих накратко част от до този момент известната ми информация за комплекса в Гиза, май е време да споделя с вас още някои неща:)

Моето мнение е, че този архитектурен и инженерен шедьовър е строен от хората, населявали загадъчната Атлантида. Камерата на фараона, разположена в Голямата пирамида (за която, ще ме простите за ереста, не мисля, че е строена от Хеопс) в онези далечни времена, освен за друго, е служела за специални мистични ритуали-посвещения.
image

В гранитния саркофаг, чиито размери впрочем са по-големи от входа на самата камера (което подсказва, че е поставен там още при строежа на пирамидата) е лягал човекът, комуто предстояло посвещение. Специално обучени и вече преминали през този ритуал жреци заставали около саркофага. Самият ритуал представлявал изпращане на тънкото тяло на посвещавания в по-фините измерения, като това пътуване е продължавало три земни денонощия. Ролята на присъстващите се изразявала в това, да охраняват напуснатото от душата тяло до нейното завръщане обратно. Целта на тези посвещения била да се донесе в това измерение знание, което да спомогне за по-нататъшното развитие на човечеството. Твърди се, че тогава е съществувал риск човекът, изпратен с такава мисия, да избере да остане в другите измерения. И че, макар и рядко, това се е случвало. Но повечето от тях са се завръщали, водени от чувството си за отговорност и дълг.

След завръщането в тялото си в Камерата на фараона, посвещаваният бил свалян в Камерата на царицата. Целта била да се стабилизира общото му състояние и паметта му след завръщането му от този висш космически опит, така че нищо да не бъде забравено и безвъзвратно загубено.

Има един прелюбопитен факт, който не е широко известен! При първоначалното изследване на саркофага в горната му част, там, където би се намирала главата на легналия в нея човек, открили минимално количество странен бял прах с кристална структура. Тази находка, на която тогава никой не обърнал особено внимание, понастоящем се съхранява в хранилищата на Британския музей.

Та такааа – установено е, че по време на дълбока медитация и тета-ритъм на мозъчните вълни мазолестото тяло изравнява честотите на лявото и дясното полукълбо на главния мозък. Тогава хипофизата започва да отделя през челото течност в минимални количества. Когато тази течност изсъхне, тя се превръща в малки бели кристалчета, които именно са останали на дъното на саркофага в Камерата на фараона!!

Можем ли изобщо да си представим колко души са преминали през посвещение в гранитния саркофаг на Голямата пирамида?!

Що се касае до въпроса - с помощта на какви технологии са построени гигантските храмове и пирамиди, ще ви предложа хипотеза. Представете си, че в древността ( а и днес!) са съществували хора, способни да творят чудеса използвайки мисловната си енергия. Представете си, че тези Посветени са се подреждали в кръг, а в центъра на този кръг е заставал Водачът. Посветените, съставляващи кръга, са се настройвали, посредством специален ритуал, на определена мисловна честота. След което са се синхронизирали помежду си и са изпращали  обединения лъч към човека в центъра. С помощта на тази обединена енергия те са могли да въздействат върху земната гравитация. По този начин всеки един огромен каменен блок „олеквал” неимоверно и вече не представлявало проблем да бъде повдигнат, преместен и поставен на мястото му в постройката.

Следва :))




Гласувай:
0



1. seeker - ДОЛМЕНИТЕ?
13.10.2006 01:53
Хилядолетия много народи са използвали тези знания. Нашите предци също /както и да са се наричали те - славяни, аси, гети, масагети,пелазги, траки, скити, кимери, белихуни, оногури, котунгури, берлиси, севери, хазари,траки и пр... българи, шумери?/ но това е друга любима болна тема.Какво са някакви 2000 години. Не е забравено. Всичко е в сънищата ни. Само трябва да си ги спомним като се събудим.
цитирай
2. anahata - Разбира се
13.10.2006 01:58
че не е забравено! Но голяма част от това знание се съранява за онзи момент, когато човечеството като цяло ще премине от юношеството в зрелостта. В противен случай да ни се дадат тези знания би било равносилно да се даде мощно оръжие в ръцете на дете:(
цитирай
3. amrak - we can remember...
13.10.2006 07:34
:)) дам съгласен съм и аз... три дни в саркофага.. в храма в Старосел също са ги затваряли 3 дни за посвещението.. в една книга пишеше.. изледовател иска разрешение от правителството на Египет да пренощува в Голямата, дават му зелена светлина.. легнал в саркофага.. след време над него дошли жреците, пояснили му че не е готов за тази работа. Има логика за слизане в камерата на царицата.. височината е различна, сигурно и честотите са други там. Блоковете може би са отливани.. структурна анализа дава разлика в строежа на варовиковите блокове и местото дето се предполага, че са "дялани" /хих..дялани/.. гравитацията да.. според мен е възможно и уред да го направи.. свързано е с магнитното поле май и други там... весел ден на всички
цитирай
4. copycat - ще ви питам само едно нещо...
13.10.2006 10:06
...нещо блее като овца, изглежда като овца, описано е като овца от овчаря и въобще всики смятат че е овца... та вие защо мислите, че не е овца, ами извънземен вълк?
цитирай
5. shiva - кои са тези всички, бе Копикет?
13.10.2006 11:10
ТИ всички ли си?
Кой е овчаря? Щото тия овчари дето АЗ ги слушам не мислят, че е овца?

То и на баба ми моите прашки и изглеждат като "суджумки", и тя не може да си представи, че това всъщност са гащи, ама са!
цитирай
6. shiva - И още един куесчън:
13.10.2006 11:14
НИКОЙ, ама никой още до сега не е изразил ясно становище по въпроса какво точно са пирамидите...

Пък ти твърдиш, че блее като овца? Или че изглежда като овца? Ако е гробница - къде другаде си виждала такива гробници, че чак казваш, че изглежда като...!
цитирай
7. анонимен - Овцете...
26.10.2006 18:24
са тези, които вярват на официалната наука, че пирамидите са строени от работници и са гробници на фараони:)))))))) Пирамидите са били там много преди египетската цивилизация, а Сфинксът дори преди тях. И как със медните си сечива египтяните са дялали тези камъни, да не говорим за пренасянето. Всичко е много по-различно от това, което го представя официалната наука и колкото повече човек чете за различните загадки по света, толкова повече се убеждава, че всичко е нагласено и не е вярно!
цитирай
8. анонимен - летящи чинии
07.01.2008 20:03
През 2007година на06.03вечерта е забелазана летяща чиния! Имам и снимки!Тя е забелязана високо в небето,но когато са я снимали е отлетяла!

Това е истина! : Ина :) :) :) :) :)
цитирай
9. clavdius - Как са строени пирамидите
28.03.2008 19:11
Боб Фрисъл казва в своята книга ("В тази книга нищо не е вярно..."), че пирамидите са построени отгоре надолу, а не са издигани отдолу нагоре. Какво мислиш за това anahata?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anahata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1384092
Постинги: 228
Коментари: 1996
Гласове: 6360
Архив