Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2006 18:47 - Плаща този, който поръчва
Автор: anahata Категория: Технологии   
Прочетен: 8665 Коментари: 21 Гласове:
0

Последна промяна: 18.10.2006 20:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес си помислих, че може би ще представлява интерес за вас виждането ми по една спорна тема. Темата за магията. По този въпрос може да се напише цяла книга, а и на нея вече са посветени доста публикации. Така че в следващите редове няма да се впускам в описание на методите, посредством които доста наши ”събратя” се намесват в енергийното поле, а оттам - и в живота на нищо неподозиращи, съвсем непознати им хора.

Самата дума магия придоби негативен смисъл и произнасянето й предизвиква страх, дори ужас - особено у хората, които са абсолютно невежи и непосветени в духовните науки. Казано накратко - боравенето с фините космически енергии - с една или друга цел, по един или друг начин, е магическо действие. То може да има формата на ритуал, изискващ специална обстановка и употребата на специфични атрибути - свещи, амулети, кристали и т. н. Упражняващият такова магическо въздействие може да мине и без тези подробности и просто да упражни силата на мисълта си, създавайки мисъл-форма, която - къде успешно, къде - не, да насочи към желаната и набелязана от него цел.

Основен постулат в езотериката гласи, че по същество космическите енергии не са нито добри, нито лоши. Знакът плюс или минус им слагаме ние, в зависимост от това - по какъв начин и с каква цел ги използваме. В този смисъл т. нар. черна магия е способ, посредством който от един човек или от група хора бива упражнена някаква форма на енергийно въздействие върху друг човек или друга група, без тяхната изрична молба и съгласие.

Мотивите, които са ръководещи при горепосоченото въздействие, са користни и себични. И тъй като голяма част от практикуващите такива способи са невежи, да не кажа - аматьори в този “занаят”, то резултатите от неумелите им намеси често диаметрално се разминават с първоначалните им намерения. Използвам думата “занаят” напълно съзнателно, с дълбокото вътрешно убеждение, че мнозинството от тях гледат на своите “услуги”, цените на които са доста солени, именно като на занаят, който наистина им носи добри доходи.

Но, както и в много други сфери на живота ни, и тук цената не винаги съответства на качеството. Ето защо, базирайки се на богатия си опит,  изложеното по тази тема адресирам към две основни групи хора. В едната група включвам хората, които поради различни причини търсят услугите на “професионалисти”, за да развалят направена им магия, а в другата - тези, които поръчват и плащат за “направяне” на такава. Последните често се самозалъгват, че поръчват и съответно заплащат за “бяла” магия, което временно успокоява съвестта им с претекста, че в това няма нищо лошо.

На първата група искам да кажа да не се страхуват, защото в повечето случаи, дори и върху домовете им, семейството им или върху тях самите да е било упражнено някакво такова въздействие, то не е всесилно.

Вярно е, че още от древни времена определени хора са практикували най-разнообразни форми на магическо въздействие. Знанията за тях са били предавани от учител на ученик и много от тях можем да открием записани под някаква форма в древни или осъвременени източници. Но ключът, с който бива задействан сакралния механизъм на магическото действие - този наистина магически ключ се е предавал устно. Опазването на тази свещена тайна е било гарантирано под клетва, полагана от този, комуто е поверена тя. В днешно време хората, притежаващи и съхраняващи такъв магически ключ, се броят на пръсти. И такива пазители на тези древни тайни не можете да откриете в средите на занаятчиите, предлагащи шумно рекламираните си услуги на наивните си и изплашени клиенти.

Ето защо, дори и да ви изплашат до смърт с новината, че ви е направена магия, дори и да намерите преки или косвени доказателства в подкрепа на това твърдение, съветвам ви да запазите самообладание. Въоръжете се с вяра в Закона за космическата справедливост. Знайте във всеки един момент от живота си, че ние се оказваме действително и трайно уязвими за магически или за каквито и да било други негативни въздействия само тогава, когато в нас самите съществува някаква форма на негативизъм. В този смисъл вече можете да използвате ситуацията, за да видите своите слабости и недостатъци, защото именно те ви правят уязвими. Изчиствайки се от тях, аурата ви ще укрепне до степен да отрази всяка отровна стрела, насочена към вас. А веднъж отразена - в съответствие със Закона за сходството, тя ще се завърне обратно към своите преки и косвени създатели.

Към втората група - поръчващите и плащащи за “услугата”, която, за да успокоят и приспят съвестта си, такива клиенти наричат “бяла” магия, отправям гореща препоръка да не се самозалъгват. В тези случаи тяхното невежество в тази област до известна степен ги оправдава, което не означава, че не се отразява върху личната им съдба. Защото - въпреки незнанието си по тези въпроси, те влагат своята мисъл и чувство, т. е. косвено участват при осъществяването на магическото въздействие. От което следва, че отразеният обратен удар, освен прекия извършител, рано или късно ще засегне и тях.

Ако личната им съдба ги тревожи в много по-малка степен, отколкото съдбата на човека, комуто според представите си те “помагат”, то нека имат предвид следното. В случай, че “професионалистът”, към когото са се обърнали, все пак успее да направи нещо по въпроса, то качеството на упражненото от него въздействие далеч се разминава с очакванията на клиента му. Най-често такава брутална енергийна намеса цели спечелването на нечия любов, а в други случаи - разделянето на двама влюбени. Но е напълно възможно, вместо да постигне точно тази цел, нескопосано изфабрикуваната “бяла” магия да причини болест, депресия или други психични проблеми на човека или на хората, към които е била насочена.

Как такива поръчители успяват да сложат на тази форма на насилие определението “бял”, си е направо за учудване. Сигурна съм в едно - те изобщо не подозират, че в случай на някакъв успех - т. е. ако поръчаната и платена магия успее да засегне и нарани аурата на този, към когото е адресирана - защото крайният резултат е именно такъв, то тези наранявания могат да окажат дълготраен отрицателен ефект върху здравето и живота му, а оттам впоследствие - и върху цялостната му съдба. В някои от случаите тази енергийна деформация е възможно да се отрази и върху децата на родители, които са били обект на такава възмутителна и с нищо неоправдана намеса в живота им.

Другата страна на медала е разплатата, която дължат извършителите. И тук цената, която рано или късно ще трябва да заплатят, е в съответствие с мотивите им и амбицията, която са вложили при предприемането на такива “спасителни мерки”. За непосветените по тези теми е може би добре да узнаят, че много често - именно поради некомпетентността на “професионалиста”, към чиито услуги са прибягнали, насоченият към една “цел” удар може да рикошира и върху нищо неподозиращи невинни хора. В такива случаи, освен от аурата на пряко потърпевшия, едно такова осъдително въздействие се отразява и от техните аури. Което пък прави обратния удар още по-мощен. Но - както се казва в една мъдра поговорка - “нека всеки сам да сърба това, което си е надробил”.

В крайна сметка животът във Вселената се подчинява на неумолими, но справедливи и общи за всички ни закони, които нямат нищо общо с изкривените ни човешки представи за ред и справедливост. Поради това е логично да сме подготвени - кога по-рано, кога по-късно, лично да заплатим цената на това, което сами сме си поръчали.




Гласувай:
0



1. sunflower - Изводът е ...
18.10.2006 19:30
... да не поръчваме намеса, нали?
Да имаме вяра на Вселенските закони и да се отървем от недостатъците си, за да сме неуязвими? :)
цитирай
2. anahata - Съни,
18.10.2006 19:51
не знам кой до какви изводи би достигнал. Но като гледам как сума ти народ при най-дребния проблем си мисли, че му е направена магия, чак се плаша. От друга страна се навъдиха едни "магове", които освен да правят поразии, за които май и представа си нямат докъде ще ги доведат, друго не вършат :(
А неуязвими не можем да бъдем, но можем да се научим бързо да се възстановяваме, когато ни нанесат удар. Правилото, от което аз се ръководя в такива ситуации е: Пасивна защита в рамките на личното ми пространство, без да се увличам и от отбрана да преминавам в нападение!
цитирай
3. анонимен - Благодаря
18.10.2006 20:00
, че все още са останали мислещи и разумни хора. Манията с поръчването и правенето на магии, стана толкова масова напоследък, че направо се плаша. Това за съжаление свидетелства за ниска духовна култура и у двете страни... Пък за ясновидството да не говорим, можеш да напишеш още една тема и за него. То също не е толкова безобидно колкото изглежда, не и в ръцете на "професионалисти".
@слънчогледче - за съжаление сме уязвими в тази форма, но тя е преходна :) Любовта достатъчно неутрализира, когато е истинска :)
цитирай
4. sunflower - Мисля си аз ...
18.10.2006 20:05
... все пак, че ако постигнем едно постоянно състояние на .... нека да не е любов, ами топло и светло чувство на обич към планетата и хората върху нея ... наистина ще сме неуязвими ... разбира се, сигурно е трудно да го постигнем .... да е постоянно имам предвид. :)
цитирай
5. anahata - Съни,
18.10.2006 20:17
колкото повече се разширява съзнанието ни, толкова повече се увеличава вътрешната ни светлина, която е видима в Тънкия свят. По нея именно безпогрешно се ориентират както служителите на Светлината и Учителите, така и тези - от другия отбор. А последните мило и драго дават да я угасят - с всякакви средства. В такива случаи си казвам, че щом са ме удостоили с вниманието си и си хабят мунициите за мен, значи пак съм ги настъпила по мазола :))
цитирай
6. анонимен - :)
18.10.2006 20:18
" топло и светло чувство на обич към планетата и хората върху нея" - ами това за мен е любовта :)
цитирай
7. sunflower - Аха ...
18.10.2006 20:24
... и тогава идва момента на пасивната защита.
А възможно ли е, някой да направи "черна" магия несъзнателно само с неприязънта си ... да не кажа ненавистта си?
цитирай
8. anahata - Има тънка разлика
18.10.2006 20:30
между мисъл формите, на които постоянно всеки от нас дава живот и целенасочена, съзнателно направена магия. Във втория случай, в зависимост от възможностите на извършителя, се използват допълнителни средства, освен собствената му мисловна енергия.
цитирай
9. sunflower - :)
18.10.2006 20:36
ОК. Мерси за обяснението. И като сме се разприказвали - за последно, за да не досаждам .... има ли значение това, дали човекът вярва в магии? Ако някой напълно не вярва, възможно ли е да е ... защитен?
цитирай
10. anahata - Ако мога да се позова на опита си
18.10.2006 20:47
смятам, че неверието не прави хората неуязвими. В такъв случай ще излезе, че за тези, които не вярват в съществуването на фините енергии и Тънкия свят, последните не съществуват. Да - не съществуват в съзнанието им, но не и изобщо:)) За невярващите - пожелавам им от цялото си сърце никога да не им се наложи да се убеждават на собствен гръб в правотата на твърденията ми :((
цитирай
11. viki02 - Анахата,
18.10.2006 20:59
пропуснала си, има не само публикации, имам книга, посветена на магията и видовете такива.
цитирай
12. piccola - :)
18.10.2006 21:01
чудесен постинг Анахата!
хранителен и питателен!
благодаря, че отдели време за него!
цитирай
13. viki02 - Болната ми тема от десетина години...
18.10.2006 21:18
За невярващите - пожелавам им от цялото си сърце никога да не им се наложи да се убеждават на собствен гръб в правотата на твърденията ми :((

От: anahata
За съжаление аз не съм от тях. НА собствен гръб се убедих, че дори да не вярваш те те застигат. ДОри се научих да ги различавам като усещане.
Много ти благодаря, може би си спомняш, че започнахме нашите ЛС с тази тема, или пък не - няма значение. За мен е превъзходна помощ. Опитвам се да разбера какво става, засега безуспешно. Обаче Съни също ми помогна да изясня. Смятам, че с това топло чувство (любов) към планетата и всички същества по нея, наистина имаме някаква защита. Верно, улавят я, хубаво е да се навеждаме в определени случаи, за да не ни забелязват тия , дето побесняват да я угасят СВЕТЛИНАТА.
Благодаря за темата!
А по въпроса за ясновидките. Не толкова враждебно, защото има и истински ясновидства. Моята приятелка, писах в поста си, има такава дарба. Невероятно, но факт. ПОзнавам я от малка, но придоби това по-късно след нещастен случай.
цитирай
14. anahata - Вики,
18.10.2006 21:29
помня ЛС-тата и коментара ти в постинга ми тогава:)
За ясновидството - винаги съм смятала, че не бива покрай сухото да гори и суровото. Но може би е по-добре някой ден да напиша отделен постинг по темата.
цитирай
15. copycat - аз ли съм...
18.10.2006 22:47
.. единсвеният човек, който не вярва в подобни щуротии?

Магии, ясновидки, екстрасенси, високо-технологични древни цивилизации някъде преди австалопитека, летящи чинии и друга посуда.

Хора! Get real!
цитирай
16. bambola - :)
18.10.2006 23:24
Пуф..... аз пак вярвам само в Бог ...и в мойта магия към ближния:)))))))))))))
цитирай
17. innkka - А кои са тези, които побесняват да я ...
19.10.2006 12:20
А кои са тези, които побесняват да я угасят тази светлина?
цитирай
18. anahata - innkka,
19.10.2006 12:26
отговорът се съдържа във въпроса ти :)) А и мисля,че ти го знаеш :)
цитирай
19. innkka - Няма отговори във въпроса ми, той не ...
19.10.2006 16:07
Няма отговори във въпроса ми, той не е реторичен, а напълно буквален, но щом като не ви се обяснява...
цитирай
20. ulka1 - Мисля,
22.10.2006 23:37
че след като са толкова справедливи Вселенските закони,даже и да да е имал причина Някой ,да Ти "поръча или направи магия",няма ли така да се каже "Справедлив съд",който разглежда причината и посоката и също така поляритета на тази енергия?Ако мога да се изразя по-образно,няма ли светофари,знак "стоп",еднопосочни и двупосочни улици и органи които да следят за правилното спазване на правилата за движение и съответно да санкционират при нарушаване на същите?Чисто лаичен въпрос,но темата ми е интересна.
цитирай
21. anahata - ulka1,
23.10.2006 07:53
много интересен коментар и въпроси :)) "Органи", които да следят какви ги вършим, има - наричат се Господари на кармата. Но санкции, наложени "отгоре" няма :)) Ние разполагаме със свободна воля и идеята е да се развиваме и учим, като се изправяме пред последиците от избора си - а това става възможно поради действието на кармичния закон - за причинно-следствените връзки. Вярно е, че не винаги разбираме или осъзнаваме в пълна степен, че това, което ни се случва е резултат именно на този наш избор. Но - образно казано, когато няколко пъти ни ударят шамар и запомним колко много боли, се научаваме, че и другите ги боли по същия начин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anahata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1383970
Постинги: 228
Коментари: 1996
Гласове: 6360
Архив