Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2006 11:38 - Накратко за радиестезията и махалото
Автор: anahata Категория: Технологии   
Прочетен: 7015 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Понеже в коментари към предишния ми постинг ме попитахте как и с какво махало измервам показателите на водата, ето малко допълнителна информация по темата.

Радиестезията е съставна дума и означава ‘излъчване’ (радио) и ‘чувстване, усещане’ (естезис). Когато човек пресича дадена вълна от друг човек или на дадено място, в организма му се получава реакция от наслагването на външната вълна и неговата собствена. Получава се нова, резултантна вълна, която може да бъде регистрирана чрез махало, багета или по друг начин. Радиестезия се нарича способността на човека да усеща и регистрира излъчванията на всякакви обекти – живи същества, природни обекти, включително космически, микрообекти, които са в непосредствена близост или от разстояние. Човекът, който извършва регистрацията на вълните на даден обект се нарича радиестезист.

Всъщност това е древна практическа наука, която служи на хората поне от около осем хилядолетия. Използвали са я за практически нужди китайци, гърци, римляни, египтяни, друидите, юдеите. В египетски гробници и на други места по света са намерени много махала. В древни китайски текстове има рисунки на хора, които правят измервания на местността с багети. В предишните векове науката и хората, занимаващи се с нея, са наричани с различни имена – геомантия, лозоходци, даузъри и други. Това не променя същността на тази дейност. А тя се състои в това, че радиестезистът чрез своето махало, багети или други приспособления и уреди, регистрира и измерва различни полета на дадено място или човек. По този начин той получава информация за положителни или вредни вълни, местности, зони и други. След това може да даде препоръки как да се избегнат или преобразуват така, че даденото място да стане полезно за хората и други живи организми, или да препоръча мерки за подобряване на здравословното състояние на човека.

За своите измервания аз си служа с най-обикновено махало с конична форма, което преди години ми изработи приятел стругар. На практика всеки малък предмет със симетрична форма може да върши същата работа – като брачната ви халка например. За да се научите да работите с махало е необходимо по време на работа с него да умеете да постигнете вътрешно състояние на неутралност. За тази цел е най-добре да задавате въпрос или да измервате показатели, без предварително да знаете отговора, с което да повлияете на въртенето на махалото:))

Първото нещо, което е необходимо да сторите, е да си напишете на лист думите ДА и НЕ и мислено да определите в каква посока ще се завърта махалото за всеки от отговорите. Въпросите,  които (мислено или на глас) ще задавате, трябва да предполагат еднозначен отговор. Не можем да очакваме един отговор на въпроси като: „Тази вода полезна ли е за организма ми или вредна”? В този смисъл можем да измерваме всичко и да питаме за всичко, стига да умеем да задаваме въпросите си правилно и да се освободим от предварителната нагласа – какъв би могъл да е отговорът. Обикновено се започва с по-прости въпроси, като е важно да сверявате верността на отговорите с практическите резултати. Ако например ви хрумне да попитате колко градуса в момента е температурата в стаята ви, можете да използвате най-обикновена линийка, като първо отчетете градусите, след това и десетите. И най-накрая направите справка със стайния термометър:)) Показателен е и радиусът на окръжността при завъртане на махалото, който подсказва за интензивността на измервания от вас параметър.

Веднъж, докато обикалях сергиите на пазара, се спрях пред една възрастна жена, която продаваше някакви гъби. Приличаха на печурки, но аз за всеки случай реших да ги измеря. Свалих си верижката, на която виси медалион, с който никога не се разделям, и го използвах вместо махало. Старицата зяпна от почуда, после се осмели да ме запита какво всъщност правя. Отговорих и: „Ами, питам гъбите дали са отровни”:))

На тези от вас, които смятат, че „някой” отговаря на въпросите ми, като го задвижва в една или друга посока, искам да поясня следното – махалото не е свръхкомпютър или каквото и да било подобно нещо. То е просто инструмент, с който добре си служа, и нищо повече. Информацията, която получавам, т.е. отговорите на зададените от мен въпроси, идват от моя висш Аз, който от своя страна черпи информация от всеобщата информационна банка. Отговорът, под форма на енергийни импулси, задвижва ръката, с която държа махалото, въздействайки върху конкретни енергийни центрове, и това е всичко.

Спомням си как преди години една млада жена ме помоли да й помогна за разрешаването на неин проблем. Когато й казах, че за да изразя някакво становище, ще трябва да я измеря, тя учудено ме попита с какъв уред смятам да го сторя. Тогава, развеселена от този въпрос, й отговорих простичко: „Аз съм уредът.”

 



Тагове:   Накратко,   махалото,


Гласувай:
0



1. dosheva - Благодаря!
09.10.2006 13:15
Това е, както някои хора мерят кръвно - с конец с халка и линиика. Не съм виждала, но съм чувала за това. Хората го възприемат за бабини дивитини, но...аз вярвам, че щом има хора, които го практикуват и измерва вярно, значи има нещо.
...ще го пробвам някой ден...
благодаря ти още веднъж :):):)
цитирай
2. iiosifov - Tezi okultni praktiki sa mnogo o...
14.10.2006 03:44
Tezi okultni praktiki sa mnogo opasni. Syznanieto Vi moje da byde lesno obsebeno ot ne4isti duhove. V Bibliqta e napisano v I ioan 11-12:'' Svidetelstvoto e tova, che Bog ni e dal vechen jivot i che tozi jivot e v Sina Mu. Koito ima Sina ima ima tozi jivot, koito nqma Bojiq Sin, nqma tozi jivot.''
цитирай
3. анонимен - махалото -"окултни практики"?
28.11.2006 23:12
да простим на постващия невежеството досежно окултното практикуване на радиестезия:в древността с багети са открили всички рудни месторождения на планетата /справка траките/,прости,БОЖЕ невежеството...
Моето махало е от чимшир,на него има секретни копчета по екватора за закачване на две магнитни стрелки,с които се идентифицират всички радиестезични вълни /по Тюрен/ и т.н.
Желая Ви от все сърце много здраве и успехи,похвала за новата книга,simpe@abv.bg
цитирай
4. анонимен - Slobodan Cicovski -Makedonija mobil++38975765000
01.02.2007 20:00
freelend-maxel@abv.bg trsja Informacii Za Rадиестезията iskam da Otkrija centar za Rадиестезия
svmesno S Blgarski Rадиестезисти
цитирай
5. анонимен - PALMATIS
27.02.2008 20:32
много вода трябва да изтече , за за се разбере що е радиестезия
цитирай
6. kris68 - радиестезично махало
18.06.2009 13:04
Купих си страхотно махало от лазурит/лапис лазули/, а към него ми дадоха и подарък книга с различни радиестезични методи. Чела съм много книги на тази тематика, но такава за първи път срещам. В нея има разработени методи за търсене на съкровища и полезни изкопаеми, на изчезнали лица и откраднати вещи, на общуване с хора и животни от разстояние, изследване на предишни животи,метод за печелене на пари от различни хазартни игри и още толкова много, много неща.Препоръчвам ти я, сигурна съм че и на теб ще ти е много полезна тази книжка. Нужно е само да посетиш www.hiromantiaanaliz.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anahata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1386593
Постинги: 228
Коментари: 1996
Гласове: 6360
Архив