Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2011 17:09 - Моето мнение и личен опит относно платените курсове за духовно усъвършенстване и др. подобни
Автор: anahata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3224 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Поводът да напиша тази бележка е дискусията, проведена тук 
Организаторите на събитието ме поканиха и аз изразих личното си мнение, което както е видно прерасна в скромна /предвид броя на участващите/ дискусия. За да не оспамвам повече страницата им, ще споделя мнението си, както и личния си опит по темата тук.

От години насам интересът към езотериката, духовните учения и практики, както и към всякакви публични прояви в тази посока нарасна. Потребителите на facebook се убеждават сами от броя на организираните по тези теми събития, курсове, семинари. Хората търсят и се присъединяват към избрани от тях такива по различни причини, които всеки формулира сам за себе си.

Плюсовете от тях:

Срещаме се се, установяваме контакти и/или приятелства с мъже и жени, споделящи нашите интереси и търсения. Научаваме нови неща. Получаваме косвени или директни подсказки накъде да поемем, ако в момента сме на кръстопът. Споделяме за трудности, възникнали въпроси, вътрешни конфликти, с хора, които са способни да ни разберат или в най-лошия случай няма да ни се присмеят и да ни причислят към категорията на душевно болните. Определено има още много положителни страни, за които просто не се сещам в момента, и които се надявам да допълните в коментарите си.

Минусите:

Когато се събира група от хора, дори те да са познати, е необходимо личните им вибрации да бъдат хармонизирани. Защото всеки участник носи със себе си своите лични проблеми, тревоги, страхове, очаквания. . . Вярвам мнозина от читателите ще си спомнят за свое посещение на концерт, театър, църковен празник, митинг и други подобни масови прояви, и че поне веднъж след това се е почувствал некомфортно, енергийно изчерпан, потиснат. Има разбира се и събития, след които сме се почувствали точно обратното, но не за това искам да пиша тук и по тази именно тема. Причината да се почувстваме не дотам добре, да не кажа - зле, е именно в липсата на хармония между нас и хората, с които споделяме конкретното събитие.

Известно е, че последователите на големи духовни школи и учения - за пример ще дам Бялото братство /последователите на учението на Петър Дънов - Учителя/, преди всяка негова беседа са произнасяли колективни молитви и са пеели песни, именно за да постигнат тази необходима вътрешна хармония и уравновесеност, така щото всеки да вземе и да даде от/на групата според възможностите си, без да бъде навредено на никого. 

Важно е да се отбележи, че групови духовни събития, освен че оказват влияние персонално върху всеки от присъстващите, имат много по-висока духовна цел и смисъл, защото посредством обединените енергии на участващите се пречиства енергийно и Тънкия свят. Това, което групата прави, полага енергиен отпечатък върху фините нива, създава колективна мисъл форма, която да работи за доброто на всички останали същества на планетата. И ако не си е свършила работата, както трябва, добрите намерения на тази група могат да постигнат точно противоположни резултати.

Защо изказах мнение, че не е възможно в рамките на еднодневен курс да събудим вродената си способност да установим връзка с висшия си Аз /душата/ си и посредством нея - с Учители, Наставници или други по-високо еволюирали от нас същества? Защото кратък път според мен няма! Хората се блазнят от мисълта, че срещу определяна сума и в рамките на броени часове /или дни/ ще се сдобият със "завидната способност" да получават търсена информация, готови решения на затруднили ги житейски задачи, готови отговори на терзаещи ги въпроси. По тези и още доста причини мнозина се обръщат към услугите на екстрасенси/гадатели/астролози и др. подобни. От незнание и/или от желание да си спестят труда и усилията.

Нагледала съм се на плачевните резултати от такива уж "духовни" мероприятия. Говоря от личен опит, базиран на срещите си с участници в семинари, групови медитации, курсове. Работата е там, че Водещият събитието на практика е фокусът на енергиите на всички участници. Защото именно това би следвало да е една от целите - персоналните енергии да се фокусират, хармонизират и канализират - именно от водещия. След което да бъдат влети в общия енергиен поток на Планетата. За жалост поради некомпетентност, користни подбуди, егоцентризъм, на практика се получава точно обратното. Хората, потърсили мнението и евентуално помощта ми бяха с приличаща на рибарска мрежа аура. Пробойни, от които изтичаше енергията им. Ще попитате - накъде изтича. На първо място - към водещия събитието/ритуала. А от него - към този/тези, които са го подтикнали да го организира и проведе.

На по-запознатите с темата вероятно им е известно, че при лечебен, иницииращ или друг от такова естество сеанс клиентът/пациентът е тотално отворен спрямо провеждащия го. Това е необходимо за провеждане на конкретната "процедура", но от изключителна важност е лечител/иницииращ да е чист духовно и морално човек, който да умее сам съзнателно да прекъсне и затвори този канал след приключване на сеанса. В противен случай по този незатворен или умишлено оставен отворен канал от клиента/пациента към лекуващия/посвещаващия продължава да тече енергия. За сметка на нищо неподозиращия потърпевш. 

В по-тежки случаи псевдо лечители/учители съумяват да поставят в тънкото тяло на потърпевшия своеобразен енергиен код, който им дава безпрепятствен достъп до жертвата по всяко време, без ограничение на продължителността на деянието. 

Сложничко се получи, искаше ми се да го споделя по-опростено, но дори и в тази форма споделеното е малък процент от известната ми информация по темата.

В заключение - всеки от нас следва да бъде крайно внимателен при избора си на колективни събития от гореизброения вид. Вслушвайте се във вътрешния си глас. Ако, въпреки желанието и намерението ви, каквото и да било ви възпрепятства да се присъедините, последвайте съветите на вътрешния си водач. Ако все пак се озовете на такова събитие и започнете да чувствате слабост, виене на свят, гадене, болки в стомаха - напуснете го незабавно! Тотална и непробиваема защита няма! Има обаче способи и методи, посредством които да съумеете да възстановите целостта на енергийното си поле.Сами!

След което се възползвайте от дадения ви урок.

Лесни и кратки пътища няма! Никой не може да извърви вместо нас отредения ни път, да премине през предначертаните ни уроци, препятствия и изпитания!

Ако някой се опитва да ви убеди в противното преспете една нощ с идеята. И ще откриете собствения си път към Бог :)




Гласувай:
6



1. bven - Всеки си върви по собствен път и каквото и да се случи - това е един урок!
20.07.2011 18:39
Аз също съм участвала на различни семинали и няма друг път - хората трябва да се събират и да обменят мнения, енергия. Дори с различни вибрационни честоти, тръгнат ли по своя път, нещата се изчистват - всеки намира подходящите хора за него. Има и учители , водачи , които също злоупотребяват понякога с ролята им, затова казвам, че всичко е урок и опитност, която трябва да се научи.
Хубава вечер:)))
цитирай
2. anahata - Така е bven
21.07.2011 10:28
Но понякога човек може да си спести лутането ако е по-внимателен и не прибързва:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anahata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1384048
Постинги: 228
Коментари: 1996
Гласове: 6360
Архив