Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2010 23:29 - Седемте пророчества на маите
Автор: anahata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3967 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 11.11.2010 00:04


«Маите са оставили очевидни доказателства за своята мъдрост, за своето високо еволюционно ниво като единно общество. Имали са знанията да предричат времето, в което живеем сега, и са ни оставили серия
от послания и инструменти, за да можем да преодолеем предстоящите промени.

Разполагаме с предсказанията им за промените в поведението на хората в края на този цикъл и начина за действие, който да улесни или затрудни пътя ни към следващото стъпало на еволюция - колективният разум.

Второто предсказание на маите ни уведомява, че поведението на цялото човечество ще се промени много бързо след слънчевото затъмнение през 1999 г. Тогава видяхме как в небето се очерта огнен кръг. Това бе затъмнение, безпрецедентно в историята поради Космическия кръст с център Земята и почти всичките планети в Слънчевата система, участващи в него. На позиция бяха четирите символа на зодиака,свързани с четиримата евангелисти - пазителите на престола, които представят Апокалипсиса според св. Йоан.

Освен това сянката, която проектира Луната върху Европа, премина през Косово, после през Близкия Изток, през Иран и Ирак и после се отправи към Пакистан и Индия, предричайки години на конфликти и войни.

Маите ни уверяват, че след това затъмнение хората лесно ще губят контрол над емоциите си, ще изгубят своя вътрешен мир и толерантност да избягват конфликтите. Оттогава живеем в епоха на промени, която ни прехвърля в една Нова ера.

Преди разсъмване нощта е най-тъмна.Краят на времената е една епоха

на конфликти и големи поуки, на войни, разделение и колективно безумие, което ще генерира наведнъж процеси на деструкция и еволюция.

Второто предсказание посочва, че енергията от центъра на галактиката ще се увеличи и ще повиши вибрациите на цялата Вселена, за да ни поведе към една по-висока перфектност. Това ще предизвика физически промени в Слънцето, Земята и психически промени в човека, в неговото поведение, в начина му на мислене и усещане. Ще се трансформира моделът на икономическата и социална система, редът и правосъдието. Ще се променят религиозните вярвания и ценностната система. Човекът ще се изправи пред своите страхове, за да ги преодолее и така да се синхронизира с ритмите на планетата и Вселената.

Хората ще могат да видятсвоята тъмна страна, да разберат кога грешат.

Това е първата стъпка към промяна на отношението им, за да постигнат единство и колективно осъзнаване. Ще нарастват причините, които ни

разделят и тези, които ни обединяват, агресията, омразата, сблъсъците заради идеология, религия, морални модели, национализъм.

Вследствие на това повече хора ще намерят вътрешен мир, ще се научат да контролират емоциите си, ще има повече уважение, толерантност, разбиране и единство.

Ще се появят хора с голямо количество вътрешна енергия, хора с екстрасензорни способности. Но ще има и измамници, които ще се

възползват от отчаянието на другите.

Маите предрекоха, че през 1999 г. ще започне Ерата на Време без Време. Един етап на бързи промени, нужни за обновяване на геологичните, социалните и човешките процеси.

В края на цикъла всеки ще отсъди сам себе си, когато влезе в Големия салон на огледалата, за да изпита всичко, което е направил през живота си. Ще бъде класифициран според качествата, които е развил, начина си на поведение ден след ден, отношението си към другите и планетата. И всичко ще си дойде на мястото.

Тези, които съхранят хармонията, ще разберат, че случващото се е процес на еволюция в Универсума. Но ще има и такива, които поради страх и неразбиране ще обвиняват другите или Бог за това, което се случва. Ще се генерират ситуации на разрушение, смърт и страдание, но това ще даде място на солидарност и уважение към другите, единство с планетата и Космоса.

Това означава, че адът и раят ще се покажат в едно и също време и всеки от нас ще живее в едното или в другото в зависимост от своето собствено поведение, мъдростта да приемем с разбиране случващото се или невежеството, учейки се чрез страданието.

Две неразделими сили - едната разбира, че във Вселената всичко еволюира към перфектност, че всичко се променя, и другата, насочена към материалното, захранваща само егоизма. В епохата на промяна на Времената ще разполагаме с всички възможности на практика без никаква цензура, без морални задръжки, за да може всеки да се покаже свободно такъв, какъвто е.

Според второто предсказание, ако болшинството хора променят поведението си и се синхронизират с планетата, ще се неутрализират драстичните следствия, описани в следващите предсказания.

Трябва да бъдем в съзнание, защото човек винаги сам избира съдбата си, още повече в тази епоха.

Предсказанията са само предупреждения, за да осъзнаем, че е нужно да променим посоката си, за да предотвратим сбъдването на тези пророчества.»

Това е част от началния текст към епизод 2 на филма "Господарите на времето - седемте пророчества на маите" /Los Duenos del Tiempo - Las Siete Profecias Mayas/

Всичките осем епизода на филма можете да намерите тук

Линк към епизод 1 във vbox7 цък

Линк към епизод 2
във vbox7 цък






Тагове:   маите,   предсказания,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yakollakani - Признавам,
02.01.2011 15:37
че е много смущаващо. Често се питам, кое е по-лесно, да отречем, че нещо ще се случи или да се събудим и да бъдем бдителни. Аз вярвам, че бъдещето не е предопределено, но то е такова, само, когато сме будни, а не обусловени. За съжаление сме такива и не е трудно да се предскаже, как бихме постъпили във повечето случаи.

Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anahata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1386550
Постинги: 228
Коментари: 1996
Гласове: 6360
Архив