Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2010 14:33 - Универсалният език
Автор: anahata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2779 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 28.09.2010 15:22


Спомняте ли си библейската история за Вавилонската кула?  

Битие, глава 11: 

1. По цялата земя имаше един език и един говор.

2. Като се дигнаха от Изток, те намериха равнище в Сенаарската земя и се заселиха там.

3. И рекоха един другиму: хайде да направим тухли и да ги изпечем на огън. И тухлите им служеха вместо камъни, а земната смола - вместо вар.

4. И рекоха: хайде да си съградим град и кула, висока до небето; и да си спечелим име, преди да се пръснем по лицето на цялата земя.

5. Тогава Господ слезе да види града и кулата, що градяха синовете човешки.

6. И рече Господ: ето, един народ са, и всички имат един език, а на, какво са почнали да правят; и няма да се откажат от онова, що са намислили да правят;

7. нека слезем и смесим там езиците им тъй, че един да не разбира езика на другиго.

8. И пръсна ги Господ оттам по цялата земя; и те спряха да зидат града (и кулата).

9. Затова му е дадено име Вавилон, понеже там Господ смеси езика на цялата земя, и оттам ги пръсна Господ по цялата земя.

Някога, далеч назад в миналото, всички ние сме общували чрез Универалния език – езика на мисълта. /В днешно време наричаме този език телепатия./ Били сме единно човечество. Имали сме общи цели и идеали и колективно съзнание. Но, тъй като идеята е била на тази планета да се развиват същества с индивидуално съзнание, “Господ е смесил езиците ни”. Така щото всеки, използвайки пъстротата и колорита на собствения си език, да изразява вътрешната си същност по специфичен начин.

Тук ще отворя скоба – религиите и духовните учения са единодушни по въпроса, че Бог се проявява/изразява чрез всеко живо създание, населяващо планетата – било то растение, животно или човек. От тук нататък духовните учения твърдят, че това Му е необходимо, защото именно посредством неизброимите си въплъщения Той/Тя/То опознава себе си. Темата е доста сложна и за заинтересованите бих препоръчала книгата “Космическа доктрина” от Даян Форчън.

Това, което пряко ни касае на този етап от развитието ни е фактът, че дълбоко в себе си ние владеем този език. Никога не сме го забравяли, просто сме го скътали и сме престанали да го говорим за определено период. И идва времето, когато след кратък преговор ще започнем да го ползваме отново.

Тези от нас, които са в “горните класове” на гимназията или са постъпили във вселенския Университет, вече го говорят. Не толкова често, и не с всеки, защото за да се разбираме на определен език е необходимо и събеседникът ни да го владее. Но ако написаното дотук ви звучи познато, не събужда у вас категорично отрицание, говори на вътрешното ви усещане по странен начин, значи и при вас е започнал мистичният процес на възвръщане на паметта.

Защо точно сега? Защо точно на вас?

Защото развитието във Вселената следва графиката на синусуидата – с нейните горна и долна пикова точка. И защото през изминалото и това столетие ние поехме по пътя на издигането от долна “мъртва” точка нагоре.

Любопитен феномен за този етап е, че откриваме хора, с които се разбираме почти без думи и такива, с които сякаш говорим на различни езици, въпреки че се познаваме от години и, както се казва, си знаем и кътните зъби. Появяват се нови хора в живота ни, които чувстваме безкрайно близки. Стари приятели, дори членове на семейството ни, се отдалечават от нас и пропастта, която ни разделя става все по-голяма с всеки изминал ден.

Трудностите, с които се сблъскваме, произтичат от способността ни да разбираме безсловесния Универсален език. Защото е болезнено да осъзнаем и приемем разминаването между изречените слова и “скрития” им смисъл. Между лъжовността на езика  и мисълта на говорещия, която се спотайва зад думите. Ето защо ще ни се налага все по-често да слушаме сърцето си, да теглим и преценяме не според опаковката, а според съдържанието. Дори и да не искаме да го правим, дори и да смятаме, че не сме готови да се изправим срещу тази нова за нас действителност, обстоятелствата ще ни принудят да го сторим.

Защото, макар “принудително”, ние сме готови вътрешно да усвоим и този урок. 

Готови сме да заговорим отново на Универсалния език!    

 

 

 







Тагове:   език,   телепатия,


Гласувай:
4



1. 1etty - :)
08.10.2010 17:43
http://www.vbox7.com/play:f5d3f38f
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anahata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1383966
Постинги: 228
Коментари: 1996
Гласове: 6360
Архив