Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2008 15:27 - Взаимодействия
Автор: anahata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6276 Коментари: 4 Гласове:
1



image

На всички нас ни се е  случвало след общуване с гневен, разтревожен или потънал в скръб човек да се почувстваме дискомфортно. Да ни обземе безпричинно раздразнение, дори гняв. Да загубим доброто си разположение на духа и да потънем в тиха, дълбока тъга. Любопитно ми е какво е обяснението на т. нар твърди материалисти за това явление. Моето е следното. Ние не сме само физическо тяло. Последното е най-плътното проявление на останалите ни фини тела, едно от които – трето по плътност след физическото и етерно – е астралното (емоционалното) ни тяло. Такива тела притежава и Земята, като с всяко от нашите ние съществуваме в едно от нейните. Емоциите, които всеки от нас изпитва в даден момент се предават на земното емоционално тяло и могат да бъдат възприети от останалите. Като степента на възприемчивост е в правопропорционална зависимост от степента на развитие на самия човек ( и съответно на телата му).

Ако приемете моето обяснение, то тогава ще можете да си обясните свои емоционални състояния, които обикновено нямат никаква пряка връзка с вашите лични преживявания. И ако в такива моменти се чудите какво ви става, та сте необичайно нервни, превъзбудени, потиснати или скръбни, просто изгледайте новините на който и да е телевизионен канал. Ежедневно (да не кажа ежеминутно) някъде в далечни точки на света или в съседство до вас страдат и/или умират хора. А ние в една или друга степен възприемаме техните болка, страх, гняв, чувство за безнадеждност и т. н. Погледнато в по-разширен план Земята от своя страна възприема в много по-пълна степен тези наши емоции. Защото колкото по-развито е едно същество, толкова по-фина е неговата чувствителност и възприемчивост към фините светове. И това важи не само за хората, но и за космическите тела, които също са живи и разумни.

Трудно става на все повече от нас да живеят в тези условия. Още повече, че много от хората са на едно доста високо ниво на духовно развитие, което ги прави не просто чувствителни, а дори свръхчувствителни.

Идеята ми е с този постинг да ви помогна да разберете по-добре себе си. От друга страна, да осъзнаете в още по-пълна степен голямата отговорност, която всеки от нас носи по отношение на останалите форми на живот. Логично е да заключим, че след като ние взаимодействаме с останалите, то и те взаимодействат с нас. И както ние усещаме и съпреживяваме техните радости и скърби, така и те съпреживяват нашите. Това което е в нашите възможности, за да направим Земята едно добро място за живеене, е да следим и контролираме себе си. Защото ние можем да променим живота си и света единствено, когато променим себе си.

Към по-добро разбира се:))




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - esy
21.02.2008 11:14
"Човекът не е Остров, вътре в себе си затворен. Човекът има връзка с Континента, той е част от всичко друго. ....всяка човешка смърт ме намалява, аз съм част от цялото човечество. И затова недей да питаш за кого бие камбаната - камбаната бие за теб!"
цитирай
2. анонимен - Tова па кво е?
21.04.2008 19:19
Какво е да нося отговорност а другите форми на живот!?Това е снобизъм в мисълта. Кой си да носиш такава отговорност да не си БОГ,бе мекере такова -НЕ СИ ти! . Кой си да даваш акъл да се промениш и ти дори самия!?Я ми обясни, сноб втасал, какво е "ПОСТИНГ"на нас, които да се променим.Я си седни на задника и виж света сега!Защо си избрал този завърцуван шрифт?Сноб миризлив!???Защото си некреативен(творчески )а манипулативен.Панятна?
цитирай
3. анонимен - searcher1@abv.bg
26.05.2008 15:10
Още една полезна статия! Много ти благодаря за чудесните постинги, които отварят врата към един непознат свят и най-важното към духовно извисяване.
Благодаря, Анахата!
цитирай
4. ba6mastora - благодарност
03.01.2009 10:38
вече започнах да чета всички твои постинги, много неща започвам да разбирам и проумявам.
естественно имам и въпроси, като как всички чувства около нас ни влияят - мисля че трябва да има избираемост за отделния човек . трудо е да го опиша ама нещо като филтър в зависимост от астралното ниво на тялото.
може и да греша но е нормално да се греши.
имаш страхотна дарба да обучаваш!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anahata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1387562
Постинги: 228
Коментари: 1996
Гласове: 6360
Архив