Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2006 16:04 - Посланията на Тибетеца
Автор: anahata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7889 Коментари: 9 Гласове:
-1



За заглавие на този постинг избрах названието на двутомно издание, чийто автор за съжаление е малко известен на българския читател. Двете книги представляват сборник, в който тематично, по азбучен ред, съставителите са подредили откъси от книги, дадени на човечеството от учителя Джуал Кхул, известен по света под името Тибетеца. Записани са под телепатична диктовка, (както “Тайната доктрина” и книгите Агни Йога), от Алис Бейли. Учителят, който ги е диктувал, е работил дълго време и с Елена Блаватска, диктувайки й голяма част от “Тайната доктрина”. Тези книги - около 18 на брой, съдържат втората част на Неостаряващата Мъдрост. Някои от тях вече са преведени и издадени на български език и са предоставени на интересуващите се от тези теми.  Доколкото ми е известно, предстои превеждането и издаването и на останалите.


image
Учителят Джуал Кхул - Тибетеца

За тези свои книги Тибетецът казва следното:

“Книгите, които съм написал, изпращам без да изисквам те да бъдат приети. Те може да са, а може и да не са верни, правилни и полезни. Вие трябва да установите тяхната вярност чрез правилна практика и чрез прилагане на интуицията. Ако съдържаното учение предизвика отклик в просветления ум и породи проблясък на интуицията, тогава нека то бъде прието. Ако след време твърденията срещнат потвърждение или ако са счетени за верни след проверка чрез Закона на съответствията, тогава това е много добре. Но ако това не е така, нека ученикът не приема казаното.”

В първата от продиктуваните на Алис Бейли книга Тибетецът представа себе си като адепт от втори лъч, обитаващ тибетско тяло и често наричан “Вестителят на Учителите”. Много ерудиран и запознат в дълбочина с познанията относно лъчите и планетарните Йерархии, той “работи с онези, които изцеляват и, незнаен и невиждан, съдейства в големите лаборатории по света на всички онези, които се стремят да излекуват и успокоят света, а също и на големите и човеколюбиви организации като Червения кръст”. Читателите, които, водени от вътрешния си стремеж към по-задълбочено познание за строежа на Вселената, произхода на човека и процесите на живота, посвещават част от времето си на изучаване на неговите книги, добре знаят, че всяка дума, съдържаща се в тях може да се провери и потвърди от личните им преживявания и житейски опит.
На този Учител, когото дълбоко почитам, дължа фундаментална част от знанията си и в областта на диагностиката и лечителското изкуство.  Изложеното в двата тома на “Езотерично лечение” знание за строежа на човека, причините за заболяванията и методите за лечение, недвусмислено се потвърждава чрез личния ми опит в тази област.
Дълбоко съм убедена, че няма да мине много време, когато тези знания ще бъдат заложени в учебните програми и ще се изучават наред с анатомията и физиологията на човешкото тяло. А това, от своя страна, ще доведе до един по-правилен и задълбочен подход към страданията на човека и до начините за лечението на много от заболяванията.

Има една Световна молитва, дадена на човечеството от духовните водачи, предводители на армията на Светлината, в навечерието на Армагедон, която е публикувана във вече издадените на български език книги на Тибетеца. Учителят Джуал Кхул, в книгата си “Новата поява на Христос”  твърди, че получавайки световно разпространение, този Призив, съдържащ древни Думи на Силата и поради това притежаващ  изключителна мощ, може да стане за Новата световна религия това, което е молитвата “Отче наш” за християнството. Преди нейното огласяване тази молитва е била произнасяна само от най-възвишените и духовни Същества. За пръв път е била използвана по време на юнското пълнолуние през 1945 година и от Световния Учител Христос и е наречена Великият Призив. Древните фрази, цитирам: “толкова древни, че не са съхранени никакви дати или каквито и да било следи за времето, когато са написани”, са преведени по следния начин:
 

От извора на Светлината в ума на Бога

Да бликне светлина в ума човешки -

Да слезе Светлината на Земята.
 

От извора на Любовта в сърцето Божие,

Любов да бликне към човешките сърца -

Христос да се завърне на Земята.
 

От центъра, където Божията воля знаят,

Цел малките човешки воли нека води -

Учителите тази цел познават и й служат.
 

От центъра, наричан Род човешки, нека

на Любовта и Светлината Промисълът се изпълни,

И нека той да запечата портата на злото.
 

И нека Светлина, Любов и Сила

Възстановяват Промисъла на Земята.
 

За Великият Призив Тибетецът казва:

“Тази Молитва принадлежи не на отделен човек или на група хора, а на цялото човечество. Красотата и силата му се крият в неговата простота и в това, че той ясно очертава основните истини, а именно: истината за съществуването на основополагащ Разум, който ние неопределено наричаме Бог; истината, че Любовта е истинската движеща сила на Вселената; истината, че великата Индивидуалност, наричана от християните Христос, е дошла на земята, за да въплъти Любовта в разбираема за нас форма; че както любовта, така и разума, са следствие на това, което се нарича Воля Божия; и накрая - тази самоочевидна истина, че Божественият замисъл може да се осъществи единствено чрез самото човечество.”

В днешни времена милиони хора по света всекидневно използват Великия Призив, дълбоко убедени, че всяка молитва винаги е получавала и ще получава отзвук. Именно мощният призив на човечеството е привличал и ще привлича на Земята великите Божии синове, Аватарите, които в определен момент идват, за да поемат духовното водачество и да ни изведат на по-високо ниво на развитие. Ето защо, ако почувствате вътрешен порив, и вие можете да произнасяте Призива, и това ще е вашият скромен принос за добруването на света.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Радвам се
30.10.2006 18:28
че обръщаш внимание на такива сериозни четива. Тези книги са много ценни, за разлика от многото съвременна езотерична литература, която буквално ни залива. Не че и там няма истина, но американските бълвочи "на кантар" определено не ми се нравят :) Призивът е чудесен, споменавала си го в Сребърната нишка мисля или наскоро съм го чел на друго място.
Още послания от Д.К. и други учители има в диктовките на sirius-bg.iskri.net :)
цитирай
2. seeker - Триъгълниците
30.10.2006 20:27
Те са основани през 1937 г. като опит да се обединят съмишлениците (мъже и жени на добрата воля) в обикновено, но много ефективно духовно служене на човечеството. Работата на Триъгълниците се осъществява от структури по трима души, които ежедневно мислено се съединяват помежду си и с всички останали Триъгълници по Света. Така се изплита мрежата на лъчистото ментално могъщество, чрез която енергията на добрата воля може да се предава на всички народи по света. В процеса на изпращане на духовната енергия се създава всепроникваща атмосфера на светлина и добра воля, която въздейства върху умовете и сърцата на хората. Членовете на Триъгълниците задвижват енергии, които сплотяват и сближават хората от всички националности, вероизповедания и цветове на кожата. Субективната атмосфера на човешкото съзнание се пречиства и осветява чрез ежедневната употреба на ВЕЛИКИЯ ПРИЗИВ от всички членове на Триъгълниците.
цитирай
3. anahata - Благодаря ви
31.10.2006 05:52
за допълнението. Ето и линка към сайта "Добрата воля в България":
http://www.oneworldbg.hit.bg/
цитирай
4. amrak - :)
31.10.2006 06:12
Джуал Кхул.. мхмм.. с очи udjat (:
цитирай
5. shiva - Тази молитва
31.10.2006 07:40
ме грабна още първият път, когато я срещнах в "Сребърната нишка"...
А освен респектът ми към Тибетеца и мъдростта му, като жена все пак не мога да не възкликна за пореден път:
Какъв красив мъж! :)
цитирай
6. amrak - ..
01.11.2006 07:27
Джуал.. очи на мир .. поглед океани са звезди поместили вселенските очи
цитирай
7. анонимен - Атанас Петров Чупов
03.02.2008 15:52
Oчарован съм от тази всемирна молитва даваща светлина в непрогледния мрак на световно ниво.Отразяваща реалната истина на бързащия свят към материалните завоевания,което в краина сметка остава като творение единствено от волята на Бога.
цитирай
8. анонимен - velichestveni ste poklon
29.04.2008 22:37
velichestveni ste poklon
цитирай
9. анонимен - Въпрос
27.07.2010 20:34
Тибетецо отговори ми кой е Бог и кой съм аз.Имам ли изобщо някаква индвидуалност на душата или просто съм инструмент божий
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anahata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1383903
Постинги: 228
Коментари: 1996
Гласове: 6360
Архив