Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2006 09:38 - Моят дом е моята крепост
Автор: anahata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12135 Коментари: 8 Гласове:
1



Обикновено нашият дом е мястото, където се чувстваме защитени и сигурни. Прибирайки се у дома оставяме зад себе си лошото време, ядовете в службата, контактите с хора, които не са ни особено приятни, но с които се налага да общуваме по необходимост. Домът ни е нашата неприкосновена зона, която сами сме си изградили - и на физическо и на енергийно ниво. Живеейки в него, ден след ден, нощ след нощ, ние го насищаме със собственото си излъчване.

Ако в семейството ни цари хармония и разбирателство, ако всички обитатели са здрави и уравновесени, излъчването на дома ни е хармонизиращо, здравословно, успокояващо. Но понякога сме гневни, раздразнителни, неспокойни, тогава еманациите на нашия гняв и безпокойство се наслояват върху предметите, които ни заобикалят и без дори да подозираме се излъчват обратно върху самите нас. В други случаи след посещението на негативно настроен или емоционално травмиран човек, в дома ни остават неговите отрицателни излъчвания, които дълго време след това неусетно за самите нас ни вредят. Много често, след като изпратим един такъв мил и любезен на външен вид човек, започваме да се чувстваме странно депресирани или потиснати.

Много ясновидци твърдят, че след такива хора могат да се наблюдават тълпи невидими за обикновеното зрение, негативни същности, които те буквално влачат след себе си, където и да отидат. Затова е добре да не допускате случайни гости в спалнята, работния си кабинет и особено в стаята, където спят децата ви. Подобни невидими “гости” от астралните нива могат също така да бъдат привлечени от кървавата храна, застоялата вода в аквариуми и вази, както и от загниващите стебла на растенията в тях и изобщо от органична материя в процес на разлагане. Ако обичате цветята, моят съвет е да ги отглеждате в саксии, защото едно откъснато и вече мъртво цвете е тъжна гледка за тези, които са развили своето вътрешно зрение.

Така или иначе не можем да превърнем дома си в бронирана и непристъпна крепост. Затова пък има различни способи, с помощта на които периодично можем да почистваме аурата на жилището си. Предлагам ви няколко такива “малки вълшебства”, които след време можете да разработите и усъвършенствате, изхождайки от личния си опит. Всяко от тях е прилагано в една или друга степен както от мен лично, така и от мои познати и приятели. Ефектът им винаги е положителен, а самото изпълнение - просто и лесно осъществимо.

Един от начините е да използвате помощта на представителите на растителното царство. Учителите от висшите нива твърдят, че някои от цветята стоят на по-високо стъпало в еволюцията дори от насекомите. Всеки от нас знае за лечебните свойства на повечето от растенията. Още от древността се е знаело и за другото им приложение - на дезинфекционно средство срещу нежелани астрални натрапници и низши елементали. Такъв защитен ефект оказват чрез своето благотворно излъчване и приятен аромат здравецът, босилекът, мушкатото, ментата, розмаринът и всички етерично-маслени растения. Нашият народ добре е познавал тези им свойства, затова и досега те растат в почти всеки двор. Ако имате тази възможност, отглеждайте такива растения в дома си - в саксии или направо в градината си.

Препоръчвам ви да използвате и етеричните масла. На пазара могат да се намерят както масла наше производство, така и вносни и екзотични - като евкалипт, иланг-иланг, сандалово дърво и др. Ароматотерапията е древен способ не само за лечение, но и за енергийно прочистване, който отново се възражда и се прилага от все повече хора. За целта можете да използвате специална лампа-изпарител за етерични масла или просто чаша гореща вода, в която сте капнали няколко капки масло.

В случай, че у дома ви се е разразил семеен скандал (а в тези напрегнати времена поводи много), използвайте розовия аромат. Не случайно розата е наречена царица на цветята. Излъчванията на розата неутрализират еманациите на гнева, стреса, безпокойството. Унищожават империла - отрова, която се образува в енергийните канали (надиси) вследствие на изпитан гняв или раздразнение. Така натрупана, след време тази отрова става причина за много от заболяванията, от които днес страда човечеството. Розовото масло е скъпо, но можете да използвате ароматните пръчици от чайна роза.

Добре действа и светената вода, в която можете да добавите и малко розова вода. С тази смес можете да поръсите цялото жилище или да я налеете в отворени съдинки, които да поставите на различни места във всяко от помещенията. Когато се изпари, просто долейте нова.

 Ако в дома ви има болен човек, използвайте пшеницата. Поставете една купичка с пшеница в близост до болния (по възможност до главата). След няколко дни я изхвърлете и я подменете с нова. Малките пшеничени зрънца крият в себе си колосална енергия и имат способността да поглъщат негативните болестотворни енергии. Не случайно хлябът ни насъщен е пшеничен. Преданията разказват, че жителите на легендарната Атлантида са използвали енергията на пшеницата за задвижване на летателните си апарати.

 На тези от вас, които имат напрегнати и късащи нервите професии - и в резултат на това често страдат от главоболие, предлагам да използват лечебните свойства на едрата морска сол. Поставете две шепи от нея в кърпа и я разстелете върху челото си. Полегнете за 10 - 15 мин. Отпуснете се, помечтайте си, релаксирайте на любимата си музика.

Солта, благодарение на кристалната си структура, е и чудесно средство за изчистване на последиците от вредните излъчвания на компютрите. Премахва главоболието, паренето в преуморените ви очи, напрежението. След употреба я изхвърлете във вода и вземете душ или поне наплискайте лицето си. По същият начин можете да я използвате и ако се съмнявате, че детето ви е “урочасало”. Когато аз прилагам този метод спрямо малко дете, държа ръчичките му в двете си длани и му разказвам някоя красива детска приказка. В това няма никаква магия, само е начин, който съм измислила, за да накарам детето да стои мирно и кротко, докато солта си свърши работата.

Лично за себе си се убедих в ефективността на този способ по един забавен начин. Веднъж моя приятелка ми позвъни по телефона, за да ми се оплаче, че неочаквано за нея самата е вдигнала температура и има почти непоносимо главоболие. Според мен причината беше конфликт с един от колегите й. Затова я посъветвах да се обгърне в бяла светлина и да си постави на челото сол по начина, описан по-горе. Когато след час позвъних, за да проверя как се чувства, тя вече беше отишла на дискотека.

Горещата баня на краката във вода, в която сме разтворили морска сол, е полезна не само когато сме се простудили. Положителният ефект на този способ от народната медицина се дължи на способността на солта да извлича негативните енергии. На стъпалата, както и на дланите ни, се намират зони с енергийни проекции на всички наши органи. Затова, ако не разполагате с вана, то можете да прилагате този прост метод всеки път когато се чувствате изтощени или неразположени. Ако имате възможност, добавете и няколко капки лавандулово масло.

С едра сол можете да почистите и аурата на жилището си. Поставете по шепа от нея - на лист бяла хартия или обикновена салфетка, в четирите ъгъла на всяко от помещенията. След 24 часа я изхвърлете във вода. Ако желаете, можете да повторите процедурата още два пъти.

Ако се грижите за болен човек, поставяйте по шепа сол в четирите ъгъла на леглото му. Подменяйте я всеки ден, до пълното му оздравяване. Това е особено препоръчително, ако човекът се намира за лечение в болница. На енергийно ниво атмосферата в тези здравни заведения е направо убийствена. Това е лесно обяснимо, като се има предвид присъствието на толкова страдащи хора с понижен енергиен потенциал. За медицинския персонал, обслужващ болниците, поликлиниките и клиничните лаборатории е добре да прилагат този метод както спрямо домовете си, така и по отношение на самите себе си, та дори и да почистват по този начин дрехите, с които работят. Тази профилактика  във всички случаи ще им се отрази положително, макар че повечето от тях са твърди материалисти и не вярват на такива “бабини деветини”.

За енергийна защита на жилището си, както и за засилване на аурата му можем да използваме умалени макети на хеопсовата пирамида, полускъпоценни камъни или кристали. Дори и обикновени минерали или малки камъчета, събрани от нас при разходка сред природата, са способни да изпълняват защитни функции. Необходимо е обаче, когато ги внесем в дома си, да ги изчистим и заредим, преди да ги поставим на избраното от нас място.

Методите за такова изчистване и зареждане са прости и лесно изпълними. Можете да заровите камъка или кристала в едра сол. Оставете го да престои там за едно денонощие, а използваната сол изхвърлете. Тъй като представителите на минералното царство имат способността да акумулират слънчевата енергия е добре да ги оставяте за ден два на слънце или под звездите. Можете да прилагате предлаганите методи паралелно и е добре периодично да ги повтаряте.

Знайте, че това, което ние излъчваме като мисли и емоции се наслоява трайно по предметите, които ни заобикалят и вреди както на нас самите, така и на хората, с които общуваме. А след това, не след дълго, като бумеранг се завръща отново към нас. Това, дали домът ни ще бъде за нас спокоен пристан или мъчителен затвор, зависи преди всичко от нас самите.



Тагове:   крепост,   Моята,   дом,   Моят,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sunflower - Благодаря за тези съвети!!!
09.09.2006 09:48
Миналата зима се убедих какъв невероятен ефект има горещата вода с морска сол ... уж го знаех това, ама го бях забравила и взимах някакви хапчета - един колега обаче ме подсети и. .. имам чувството, че на няколко пъти спасявах и себе си и детето от настинки. :)
цитирай
2. dragonslayer - контрол му е майката
09.09.2006 09:58
Затова в къщи винаги има face control (или soul control, абе, яко контрол по всички параграфи) - да няма случайно попаднали там. И пак изчезват пантофки отвреме навреме :))
цитирай
3. anahata - Само не разбрах
09.09.2006 10:02
контрол или самоконтрол:) Ама ми се струва, че имаш предвид и двете:)
цитирай
4. adjna - Добро утро, Чакра на Любовта
09.09.2006 11:12
Много ти се радвам :)))
Благодаря :)))
цитирай
5. anahata - Добро утро, Оченце на душата:))
09.09.2006 11:21
И аз ти се радвам:))
И на теб, и на всички вас, мои виртуални читатели:)
Не смея да ви нарека приятели, да не взема да си прескоча сянката, на такива ви чувствам, да го знаете:))
цитирай
6. bamby13 - Благодаря ти за съветите
09.09.2006 12:13
надявам се да мога да намеря морска сол тук
желая ти спорен, слънчев ден!!!
цитирай
7. dragonslayer - като се замисля,
09.09.2006 13:29
май и за двете
цитирай
8. анонимен - благодарности
20.10.2006 11:50
мн благодаря хубаво че беше тази статия да си напиша домашната по литература!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anahata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1386685
Постинги: 228
Коментари: 1996
Гласове: 6360
Архив