Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2006 12:12 - Игра с огъня
Автор: anahata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4833 Коментари: 1 Гласове:
0



image


В последните няколко години на книжния ни пазар се появиха доста книги, които запознават любознателния читател с древните източни практики за духовно и физическо самоусъвършенстване. В по-големите градове започнаха да никнат като гъби след дъжд всевъзможни “школи”, в които срещу солидно заплащане ви обещават - по различни начини и чрез най-невероятни скоростни способи, да развиете паранормални способности и да достигнете до висше просветление. 
Става дума за различни техники за медитация, развиване на астрално виждане, способност за разчитане на аурата, астрални проекции, отваряне на чакрите и какво ли още не.
Очаровани от евентуалните възможности за съприкосновение с невидимото по един бърз и лесен начин, доста хора се решават да изпробват един или друг метод. Някои го правят в стремежа си да подобрят физическото се здраве, други - водене от желанието да се докоснат до феномени от рода на ясновиждането или контакти с отвъдното. Мотивите са различни, но общият знаменател е един - хората вярват и се надяват, че каквото и да направят, то ще е за тяхно добро. Само че не винаги резултатите са такива, каквито те са очаквали. В много от случаите последиците са направо плачевни и могат да отведат новоизпечения  “ясновидец” дори до кабинета на психиатъра, който - колкото и добър специалист да е, трудно може да се справи с възникналия проблем.

Да кажем, че харесвате китарата като музикален инструмент и страстно желаете да се научете да свирите. Какво бихте направили в този случай? Бихте си намерили подходящ учебник и, старателно следвайки инструкциите, в рамките на няколко седмици се превръщате във виртуозен китарист? Дълбоко се съмнявам в това. Колкото и голямо желание да имате, трудно бихте се справили сам, без помощта на добър и опитен учител. Вярно е, че има талантливи хора с природна дарба, които биха се справили и сами, но колцина са те?

Всеки от нас може да бъде сравнен с една прекрасна седемструнна китара. Източните техники, които имам предвид, позволяват и спомагат да настроим нашия великолепен инструмент така, че да издава най-чистия и хармоничен звук. Но за това се изисква солидна теоретична подготовка и едва след като я преминем, можем да се заемем с практиката. Използвайки определена техника за медитация например, ние боравим с типове енергии, които пропускаме през физическото си тяло и енергийните си обвивки. Тук е важно да се знаят няколко неща. Първо - физическото тяло на азиатеца доста се различава от това на европееца, а това на индианеца - от тялото на африканеца. Западният човек може да работи с източни техники след продължителна, внимателна и компетентна подготовка на физическия и останалите носители. Това включва както начена на хранене, така е усвояване на определени знания от източната философия. В противен случай рискът някоя от струните да не издържи и просто да се скъса е съвсем реален. 

Тук бих искала да се спра по-специално на техниките за събуждане на кундалини (скритата енергия, намираща с в основата на гръбначния стълб) и отваряне на чакрите, тъй като това е тема, с която съм доста добре запозната до момента.

Трябва да се знае, че в конкретния момент от живота ни, физическото тяло на всеки от нас е годно да приеме и понесе, без това да му навреди, енергия с точно определен потенциал. Постепенното и безопасно отваряне на чакрите е под контрола и управлението на висшия Аз, който най-добре знае какво може (или не) да понесе тялото, което обитава.

Това, което е известно на малцина, е наличието на разделителни мембрани от етерна материя, разположени между чакрите. При прилагане на несвоевременни и неподходящи техники за събуждане на чакрите или за издигане на кундалини е твърде възможно те да бъдат непоправимо увредени. Плачевните резултати от такова увреждане варират от физически неразположения, през различи заболявания и дори психични отклонения.

От личен опит и продължителни наблюдения зная, че дори спонтанното активизиране на центровете - в резултат на естественото развитие на конкретния човек, е съпроводено с неразположения и специфични, често доста болезнени усещания. Най-често това са болки в областта, контролирана от съответната чакра - т. нар. свещени болки. За пример - ако е настъпило времето да започне да се отваря център над слънчевия сплит, освен болките се появяват: “падане” на гласа, спазъм в гърлото и говорния апарат, виене на свят, главоболие, временни отклонения в зрението, моментна загуба на равновесие. При хора, на които се “отваря” третото око се чувства тъпа болка в главата - обикновено в областта на едното от очите и съответното слепоочие. Именно тези хора започват, изненадващо и за самите себе си, да сънуват пророчески сънища, да виждат невидими за другите неща, да предсказват с удивителна точност дадено събитие.

 

Времената, в които живеем, предлагат уникални по своето естество условия за естественото ни духовно развитие и израстване. За конкретния човек това време е строго индивидуално и е съобразено с вътрешната му готовност. И ако всеки от нас съумее да осъзнае голямата отговорност, която се стоварва на плещите му в резултат на този вътрешен растеж, именно това осъзнаване би спомогнало за по-нататъшното разтваряне на чакрите. Тогава искрящите лотоси бавно започват да  разтварят цветовете си, без това да навреди на здравето или психиката ни. Точно обратното - именно благодарение на техния спонтанен цъфтеж ние придобиваме способността да осъществяваме по-непосредствен контакт с висшите светове. Светове където, за разлика оттук, всички ние сме едно обединено цяло.

 Това почти недоловимо активиране се извършва постепенно и  своевременно в хода на еволюцията ни, когато превъзмогнали низшата си природа, прехвърлим фокуса на вниманието си от личното към общото благо и съзнателно се поставим в служба на човечеството. Насилственото и преждевременно отваряне на чакрите би нанесло непоправими увреждания на физическото ни тяло. Ако все още се съмнявате в написаното дотук, вгледайте се внимателно в някое обгорено от мълния дърво и ще добиете съвсем нагледна представа, какво бихте причинили на тялото си с прибързаните си и необмислени действия.

Длъжна съм да ви информирам, че нормалният процес е - духовен напредък, последван от отваряне на центровете, а не обратното.

 



Тагове:   игра,   огъня,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - anahi
13.02.2010 11:53
az i moqta sestra anahi sme akiorki neiniqt film se kazva nepokornite a moqt chita gurls ako iskate da ni pitate ne6to samo mi pi6ete
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anahata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1383956
Постинги: 228
Коментари: 1996
Гласове: 6360
Архив